Word Pleegouder

SOS Jungle Kids pleegouders zijn echte ouders, maar dan op wereldschaal! Word jij de pleegouder van één van onze junglekinderen?

Voor maar 10 euro per maand mag je jezelf met trots een pleegouder noemen. Voor onze junglekinderen maakt dit echt het verschil.

Wat gebeurt er met mijn steun?
Met het bedrag krijgt je pleegkind een heel jaar drie eenvoudige maaltijden (rijst en linzen) per dag. Bij één van de dagelijkse maaltijden krijgen de junglekinderen groenten. Wekelijks krijgen ze ook een voedzaam ei.

Naast een gezonde voeding, geef je als pleegouder jouw pleegkind de kans om naar school te gaan. Je student krijgt leesboeken, notitieboeken, pen, inkt, potloden, een uniform, slippers, ondergoed, zeep, tandpasta, extra kledij, … en indien nodig vergoeden we ziekenhuiskosten.

Hoe weet ik of alles goed gaat met mijn pleegkind?
Jaarlijks bezorgen we je een recente foto van je pleegkind. De kinderen zelf sturen je jaarlijks een tekening en naarmate hun progressie, schrijven ze een brief. Via de website en de nieuwsbrieven hopen we je voldoende te informeren over de ontwikkelingen in en rond Dhanwar.

Toch blijft het mogelijk dat de opgevangen kinderen de opleiding van twaalf jaren niet beëindigen. De oorzaak hiervan is meestal een overlijden in hun gezin, waardoor ze thuis moeten helpen met werkjes als geiten hoeden, water halen of jagen in de jungle. Jaarlijks hebben we op de missie ook studenten die overlijden. Indien één van beide gevallen zich voordoet bij jouw pleegkind lichten we je uiteraard zo spoedig als kan in en hopen we dat een ander kind in zijn / haar plaats mag worden opgenomen.

Sommigen zullen na hun opleiding in Dhanwar, verder studeren buiten de jungle aan een Hogeschool of  Universiteit. Dit is alleen het geval indien het kind hiertoe intellectueel in staat is, de stap naar de stad mentaal aankan en de pleegouders hiervoor financieel willen instaan.

Wil jij een toekomst schenken aan één van onze junglekinderen?
Vul dan snel onderstaand formulier in en druk op verzenden. Wanneer wij het formulier ontvangen hebben, zullen we persoonlijk contact met je opnemen en je voorstellen aan jouw pleegkind.

Ik wil graag pleegouder worden van ...

Ik betaal ...

Indien adoptieouders meer schenken dan 10 euro per maand of 120 euro per jaar wordt dit surplus gebruikt voor de gehele groep van onze studenten. Dit kan inhouden: extra groenten, extra eieren, olie,... De extra steun kan niet naar één kind gaan in dit geval, dit gezien we al onze kinderen op dezelfde manier behandelen. Ze behoren allen tot de armste der armen en hebben evenveel zorg nodig.

Belastingattest

Als je steun minimum 40 euro bedraagt, heb je recht op een belastingsattest. Als u jaarlijks een storting van 120 euro doet, heeft u daar uiteraard recht op, maar ook adoptieouders die voor een maandelijkse storting kiezen, genieten van deze belastingsvermindering. We tellen namelijk de maandelijkse bedragen op.

Mijn gegevens

Thank you! Your submission has been received!

Er is iets misgegaan. Probeer opnieuw of neem contact op met info@junglekids.be.