Project

Voorstelling

Voorstelling

Verscholen in de bossen en heuvels in de afgelegen delen van de deelstaat Chattisgarh in centraal India liggen dorpjes waaraan de tijd volledig voorbij lijkt te zijn gegaan. Pater Sidon Maes (+ Dhanwar 2001) vond dat het mooie van hun traditionele cultuur de kans moest krijgen te overleven, maar ook dat leven voor hen meer zou moeten zijn dan overleven. Ook voor hun kinderen zou goed onderwijs beschikbaar moeten zijn.

Lees meer
Situering

Situering

India heeft een oppervlakte van ongeveer honderd keer België en meer dan één miljard inwoners. Na China heeft India de grootste bevolking ter wereld. Ondanks de indrukwekkende economische groei van de laatste jaren, leven nog minstens 300 miljoen mensen onder de armoedegrens.

Lees meer
Doelstellingen

Doelstellingen

SOS Jungle Kids wil onderwijs gebruiken als hefboom voor de ontwikkeling van een vergeten gemeenschap. Hiervoor laten we ons nog steeds inspireren door de doelstellingen van Pater Maes.

Lees meer
 De Dhanwar geschiedenis, enkele mijlpalen

De Dhanwar geschiedenis, enkele mijlpalen

Pater Sidon Maes is de stichter en bezieler van Dhanwar. Na zijn overlijden in 2001 maakte wanhoop en ontreddering snel plaats voor gevoelens van diepe dankbaarheid en hoop. Vandaag zetten we met SOS Jungle Kids zijn levenswerk verder. Ontdek onze boeiende geschiedenis!

Lees meer
Sleutelfiguren

Sleutelfiguren

Dankzij de inspanningen van Pater Sidon Maes en SOS Jungle Kids volgen vandaag zo'n duizend studenten les in Dhanwar. Het spreekt voor zich dat een goed georganiseerd team noodzakelijk is om deze studenten te begeleiden. Bovendien staat achter elke student een pleegouder die studeren mogelijk maakt. Ontdek de hoofdrolspelers in het succesverhaal dat Dhanwar in al die jaren geworden is.

Lees meer
Scouts Dhanwar

Scouts Dhanwar

Brother Simon is één van onze Pater Jezuïeten en is een hevige fan van Baden Powell, de grondlegger van de scouts. Hij richtte dan ook meteen een scoutsgroep op waar elk kind zijn creativiteit in kwijt kan. Vijf jaar geleden gingen de scouts van Beveren een verzustering aan.

Lees meer
Sympathie voor onze werking?

Maak deel uit van onze beweging:

Word pleegouder

SOS Jungle Kids pleegouders zijn echte ouders, maar dan op wereldschaal! Word jij de pleegouder van één van onze junglekinderen?

Word Pleegouder

Doe een gift

We kunnen alle extra steun goed gebruiken. Met een gift kan jij ons helpen om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Doe een gift